Vraćamo li se nekoliko vjekova unazad – Manekenka za Adidas pozirala nedepiliranih nogu

Piše: Redakcija

Švedski model Arvida Bystrom suočava se s valom bijesnih i prijetećih poruka koje joj stižu putem društvenih mreža nakon što je u jednoj reklami za koju ju je angažirao Adidas pozirala nedepiliranih nogu.

Dvadesetšestogodišnja Arvida se inače bavi fotografijom i digitalnom umjetnošću, a nedavno ju je Adidas angažirao za seriju video i foto reklama Adidas Originals Superstar. U njima se pojavljuje nedepiliranih nogu, što nije uobičajeno za industriju mode i ljepote, nakon čega je dobila užasne reakcije brojnih korisnika koji su se zgražali nad time.

O svemu je progovorila i u objavi na Instagramu, u kojoj je uz fotografiju napisala da se na njoj vidi “samo jedna neusklađena osobina s njezinim bijelim tijelom – malo dlaka na nogama”.

21911295_119648002072223_8665472612786241536_n-59d52771a14ac__700

“Doslovno mi prijete silovanjem u porukama. Ne mogu ni zamisliti kako je ne posjedovati dlačice i egzistirati na ovome svijetu. Šaljem vam ljubav i pokušajte se sjetiti da nema svatko isto iskustvo kao pojedinac u životu”, napisala je.

I ispod reklame objavljene na YouTubeu mogu se pronaći mnogobrojni zli komentari trolova koji govore da “ne žele takve žene ako su se u to pretvorile”, ili da “može onda prestati prati zube i brisati stražnjicu nakon nužde ako je već toliko retardirana”.

S druge strane su se javili i normalni ljudi koji su joj poslali poruke podrške, kao i svim ženama. Ostaje pitanje hoće li se ovaj trend nedepiliranih nogu širiti svijetom, te kako će ga žene prihvatiti…

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti