Cimetom protiv gljivičnih infekcija

Piše: Redakcija
Ako ste se i ove godine zbog pojačanog znojenja ili mokrog kupaćeg kostima s godišnjeg odmora vratili s gljivičnom infekcijom koju i dalje vučete, znajte da niste jedini. Velik broj žena upravo krajem ljeta i početkom jeseni poseže za vaginaletama koje liječe infekcije.
Prevenirajte infekciju tako što ćete iz ishrane izbaciti ili smanjiti unos alkohola, šećera, rafiniranog brašna i voćnih sokova jer postoje dokazi da negativno utiču na vaginalnu floru. Oslonite se na cimet čije dvije aktivne supstance, eugenol i cinamaldehid, imaju jako antigljivično dejstvo.
U posudu u kojoj vri voda (četiri šoljice) stavite osam štapića cimeta (oko 10 cm) i kuvajte 10 minuta. Sklonite sa vatre pa neka štapići u njoj odstoje još sat. Povremeno pijte pripremljeni napitak, prenosi Lovesensa.
Izvor: Avaz.ba

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti