Zbog ovih grešaka vam se ispire ofarbana kosa

Piše: Redakcija

Sigurno se svaka žena, koja farba kosu, susrela s problemom ispiranja kose, stoga izbjegavajte ove tri navike i vaša boja za kosu trajat će duže.

Šampon za kosu

Nije svaki šampon dobar za ofarbanu kosu. Šampon koji trebate izbjegavati nakon farbanja jeste šampon protiv peruti. Naime, on djeluje abrazivno na vaše tjeme, ali i na vlas kose, pa poput pilinga otvara vlas, zbog čega se pigment puno brže ispire. Isto tako, kosu nikako ne bi smjeli prati 24 sata nakon farbanja, jer se u tom razdoblju još uvijek odvija proces fiksiranja pigmenta za vlas.

kosa

Visoka temperatura

Previsoke temperature koje koristimo tijekom oblikovanja kose mogu oštetiti vlasi, ali i novu boju kose. To se ne odnosi toliko na fen za kosu koliko na uređaje za ravnanje i kovrdžanje kose. Toplina otvara kosu zbog čega brže dolazi do ispiranja pigmenta iz boje za kosu, a isti negativan efekt ima i pranje, odnosno ispiranje kose vrućom vodom. Stoga kosu perite mlakom vodom.

Hlor

Jedan od najvećih neprijatelja vaše kose i nove boje je hlor koji djeluje  vrlo agresivano. Naime, hlor isušuje vlasi, mijenja boju pigmenta i smanjuje vijek trajanja boje za kosu.

 

Pročitajte još