Karolina Gočeva izgovorila sudbonosna da slikaru Mihailu: Vesela svadbena žurka u hangaru

Piše: Redakcija

Par koji je dvije godine krio svoju vezu od javnosti, jedna od najpoznatijih makedonskih pjevačica Karolina Gočeva i njen šest godina mlađi dečko, umjetnik Mihail Korubin, prošle sedmice ušli su u bračne vode. Vjenčanje su upriličili na neobičnom mjestu, u jednom od vojnih hangara na aerodromu Petrovec kod Skoplja. Karolina je zablistala u bijeloj vjenčanici od čipke, dok je Mihail izabrao crno odijelo.

– Naša je želja bila da napravimo zabavu na kojoj ćemo okupiti naše najbliže prijatelje i saradnike pa smo zbog toga odabrali jednu veoma neobičnu i nesvakidašnju lokaciju, jedan ogroman hangar za avione, koji smo u potpunosti preuredili i opremili, da bismo imali vjenčanje iz snova – kaže Karolina za magazin „Azra“.

 Budući da su makedonske tradicionalne pjesme jedne od najljepših u Regiji, jesu li se mogle čuti i na Vašoj svadbi?

– Naše vjenčanje nije bilo tradicionalno. Budući da smo se željeli zabavljati, angažirali smo naš poznati rock bend i naša dva poznata DJ-a. To je bio koncept kakav smo i htjeli. Naše vjenčanje bilo je jedna dobra žurka.

 Koliko se Vaš odnos u braku promijenio?

– Budući da smo u braku svega sedmicu, prerano je govoriti o bilo kakvim promjenama. Smatram da su te promjene nepotrebne i ne mislim da se u braku nešto obavezno treba mijenjati.

 Vaš suprug je slikar, a Vi vrsna pjevačica i muzičarka. Kako izgleda zajednički život dvaju umjetnika?

– Izgleda tako što mnogo razgovaramo o svojim profesijama, konsultiramo se, nadopunjavamo raznim idejama i, naravno, jedno drugom smo najveća podrška, što je, zapravo, i najbitnije u jednom braku.

Mihail vrlo često slika portrete. Ima li u svojoj kolekciji slika i jedan Vaš?

– Ženski portreti su njegov prepoznatljiv umjetnički izraz. Naravno da ima i moj portret, samo što je on samo za naše oči i oči naših prijatelja i bliskih ljudi.

karolina

 Jedna od strasti u kojoj uživate su putovanje, što se može vidjeti i prema brojnim fotografijama na Vašim društvenim mrežama. Koja država Vas je posebno oduševila?

– Mnogo volim putovanja i moj Instagram profil je poput nekog „travel diaryja“. Iako nisam previše aktivna sa slikama iz svakodnevnog života, obavezno stavljam one koje sam zabilježila na mjestima koja su me oduševila. Nemam neko omiljeno mjesto, ali uvijek posjetim Italiju, dok mi je Rim jedna od omiljenih destinacija. U ljetnom periodu volim dane provoditi na Mykonosu u Grčkoj.

 Jedna ste od najljepših pjevačica u Regionu. Za razliku od mnogih kolegica, uvijek ste njegovali što prirodniji izgled. Koja je tajna Vašeg dobrog izgleda?

– Svoj izgled nikada nisam stavljala u prvi plan, uvijek sam smatrala da se javnosti trebam predstavljati onakvom kakva jesam. Ne moram ja biti najljepša, bitnije mi je da još ličim na sebe od prije 15 godina. Moram priznati da i dobra genetska predispozicija radi u moju korist, također, umjereno vježbam i zdravo se hranim. I to je moja tajna.

 Postoji li neki svakodnevni beauty ritual koji primjenjujete?

– Najbitnije mi je da se dobro naspavam i da u toku dana unesem što više vode u organizam.

Ž5 = Posljednja pjesma koju ste snimili za naše govorno područje je „Više se ne vraćaš“. Nekako ste se i povukli s regionalne scene. Zbog čega ste napravili pauzu od sedam godina?

– Zato što je to ujedno i moj posljednji pop album, nakon njega sam izdala etno-jazz album „Makedonsko devojče“, koji sam otpjevala samo na makedonskom jeziku, i to je nekako žanr koji mi trenutno najviše leži. Iako ovaj stil nije blizak široj publici, to je za sada pravac u kojem se najbolje osjećam i ne planiram da se u skorijoj budućnosti vratim klasičnoj pop muzici, koja je gotovo pa i izumrla na regionalnoj muzičkoj sceni.

 U zemljama nekadašnje Jugoslavije imate publiku koja Vas cijeni i voli. Kakvi su Vam planovi kada je riječ o regionalnoj karijeri? Pripremate li nam nešto novo?

– Trenutno radim na novom albumu. Do kraja ovog mjeseca planiramo izdati i prvi singl s novog albuma, a do Nove godine izdat ćemo i drugi singl. Početkom sljedeće godine planirana je i koncertna promocija u Skoplju, a kasnije i u cijelom Regionu. Moj plan je široj publici na Balkanu približiti što više ono što trenutno radim. Svakako da planiram posjetiti i moje voljeno Sarajevo, u kojem me jako dugo nije bilo.

 Čak dva puta ste predstavljali svoju zemlju na Eurosongu. Jesu li ti nastupi donijeli bitne promjene u Vašoj karijeri?

– U vrijeme kada sam nastupala na Eurosongu sama manifestacija je bila mnogo bitnija na ovim prostorima nego sada, pa je samim tim i stres bio veći. Mislim da nisam jedina koja misli da Eurosong više nije ono što je nekada bio. Nema više one pompe i više nam nije toliko interesantan. Bilo je to lijepo iskustvo, ali bez obzira na plasman, ne nosi neke velike promjene u karijeri, osim što vam možda učvrsti poziciju koju ste kao umjetnik uživali u svojoj zemlji.

 Oba puta ste pjevali na maternjem jeziku. Zbog čega ste tako odlučili?

– U to vrijeme to nije bila moja odluka. Iako sam htjela nastupati baš kao i svi drugi na engleskom, gledajući iz ove perspektive, drago mi je što nisam, zato što je to i poenta Eurosonga, da svaka zemlja predstavi nešto svoje specifično, a ne da se takmičimo ko bolje izgovara engleski jezik.

 Imali ste nekoliko sjajnih dueta, no s kim Vam je bilo najveće zadovoljstvo raditi?

– Prva je bila s najboljim i nikada prežaljenim Tošetom Proeskim, davne 2000. godine, tada smo oboje bili na početku svojih karijera. Osim Tošeta, tu je i duet s Akijem Rahimovskim, Vladom Janevskim, potom nas je i Maya Sar okupila za humanitarnu kampanju u kojoj smo pjevale s Aleksandrom Radović i Ninom Badrić. U pamćenju mi je ostala i saradnja s „Flamingosima“. Nažalost, naš Marinko (Madžgalj, op.a) više nije s nama. Sve u svemu, bile su to divne saradnje, mnogo lijepih putovanja i divnih uspomena. Drago mi je da, kada pogledam svoju karijeru, da zaista imam mnogo toga iza sebe. Nakon svih godina na sceni mogu samo da se ponosim što sam vrlo rijetko radila kompromise i što sam uprkos svemu ostala dosljedna sebi.

karolina9

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti