Nježna strana ruskog predsjednika: Putin se obradovao psiću kojeg je dobio kao rođendanski poklon

Piše: Redakcija

Predsjednik Rusije Vladimir Putin 7.oktobra je proslavio 65. rođendan, a među poklonima koje je dobio je i psić od predsjednika Turkmenistana Gurbangulija Berdimuhamedova. Pas je srednjoazijski ovčar poznat i pod nazivom alabai, piše Reuters.Ruski predsjednik je veliki ljubitelj životinja, te ne iznenađuje izljev nježnosti koje je pokazao kada je psića uzeo u ruke.

– Imamo zajedničkog prijatelja. Ovo je jedinstveni alabai pas. A danas sam sa sobom doveo ovog malog alabaija – rekao je Berdimuhamedov pa izvukao psa iz košare i dignuo ga u zrak držeći ga za vrat.

Putin je vidno obradovan uzeo u ruke psa “Vernija” i poljubio ga u čelo. Alabai psi mogu narasti i do težine 50 kilograma, veoma su umiljati i vjerni čuvari. Službeno su zaštićeni kao nacionalna baština Turkmenistana.

Putin pas putin pas1 Putin, Gurbangulij i pas

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti