Tri recepta za zdravu večeru

Piše: Redakcija

Kasne večere česta su pojava, a kao i nezdrava prehrana mogu nauditi vašoj pokretnosti i vitalnosti. Kako biste to izbjegli i vašim nepcima dali doživljaj kakav i zaslužuju, donosimo vam koji nisu ništa van riječi zdravi, a uz to i veoma ukusni

 KEBAB

Chicken or turkey and vegetables cooked spicy skewers on a board, view from above, space for a text, dark culinary background

Sastojci:

  • 6 pilećih fileta, skuhanih i izrezanih na komadiće
  • 1 tikvica izrezana na kockice
  • 1 narezana paprika
  • listovi bosiljka

Sastojci za pesto umak:

  • 1 šaka bosiljka
  • 1 čehna bijelog luka
  • četvrtina šoljice maslinovog ulja
  • prstohvat soli

 

Priprema:

  1. Na ražnjić dodajte piletinu, komad tikvice, jedan komadić paprike i bosiljak, te nastavite redoslijed dok se ražnjić ne popuni, zatim stavite na roštilj ili pržite na gril tavi.
  2. U blender stavite sve sastojke za pesto umak i miksajte dok ne postane glatko.
  3. Kebab stavite na tanjur i polijte po njemu žličicu svog pesto umaka.

HRSKAVA CVJETAČA U LJUTOM UMAKU

Fish,Chicken,Meatballs in tomato sauce with Prunes and carrots.selective focus.

 

Sastojci:

  • 1 glavica cvjetače
  • 1 jaje
  • 2 čajne kašike brašna s cjelovitim zrnom pšenice ili brašna bez glutena
  • 1 čajna kašika čilija u prahu
  • prstohvat crvene paprike
  • prstohvat soli
  • prstohvat bibera

Priprema:

  1. Ugrijte rernu na 200°C.
  2. Cvjetove cvjetače umočite u jaja.
  3. U velikoj zdjeli pomiješajte brašno, čili, crvenu papriku, so i biber. Dodajte cvjetove u tu smjesu i miješajte lagano dok svaki cvijet nije u potpunosti prekriven smjesom.
  4. Posložite cvjetove na pergamentni papir i pecite dok ne postanu hrskavi, oko 20 minuta. Poslužite sa 1/4 guacamolea, 1/4 salsa ili ljutog umaka.

 

ZDRAVI PUREĆI BURGER

greek turkey burgers tzatziki sauce.selective focus

Sastojci:

  • – 200 g mljevene puretine
  • – 1/4 šoljice slanutka
  • – 1/4 bjelanjaka
  • – 1/2 bijelog luka
  • – prstohvat soli
  • – prstohvat bibera
  • – preljev za burger po želji

 

Priprema:

  1. Ugrijte grill ili ih pripremite u tavi.
  2. U zdjelu dodajte puretinu, slanutak, bjelanjke, luk, so i biber, te sve pomiješajte. Formirajte dvije pljeskavice.
  3. Stavite ih na grill/tavu i pecite na svakoj strani oko 5-7 minuta, ovisno o tome koliko su vaše pljeskavice debele. Ako koristite tavu, pecite 7 minuta dok se ne ispeku u potpunosti.
  4. Formirajte svoj burger po želji, te dodajte preljev. Možete dodati 1⁄4 avokada, kečap, crveni luk i salatu. Odlično je i s limunom.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti