Porsche predstavio modele 911 Turbo i Turbo S

Piše: Redakcija

Porsche je objavio fotografije i prve tehničke detalje nove generacije modela 911 Turbo i Turbo S sa otvorenim krovom. Premijera je zakazana za kraj novembra i sajam automobila u Los Angelesu.

Predstavljanjem ova dva automobila, Porsche zaokružuje najnoviju generaciju modela 911 Turbo.

Osnovni dizajn Cabrioleta ne odstupa od verzija sa nepomičnim krovom. Umjesto čvrstog, instaliran je pokretni, platneni krov ispod koga se nalazi lahka konstukcija izrađena od magnezijuma.

U Porscheu kažu da im je namjera bila da automobil sa podignutim krovom ima liniju sličnu kupe verziji modela 911 Turbo.

Krov se podiže/spušta za oko 13 sekundi i tu operaciju moguće je izvesti i tokom vožnje, ali samo ako brzina automobila ne prelazi 48 km/h.

Motori su također preuzeti iz modela Porsche 911 Turbo Coupe. Osnovnu verziju pogoni 3.8 litarski šestocilindrični turbo-punjeni agregat koji razvija 520 ks (383 kW), dok model 911 Turbo S Cabriolet ima snažniju verziju istog motora koji je u stanju da proizvede 560 ks (412 kW).

Porsche-911-Turbo-S-3

Porsche 911 Turbo Cabriolet od 0 do 100 km/h stiže za 3,5 sekundi, dok je Turbo S modelu za postizanje iste brzine dovoljno 3,2 sekunde. Maksimalna brzina oba automobila iznosi 319 km/h.

Predviđeno je da prodaja ova dva modela počne 2014. godine, kada će biti poznate i cijene.

Dnevni avaz

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti