Dvoumite se koji parfem kupiti? Bez brige, otkrivamo vam mirise koji su kao stvoreni za vas

Piše: Redakcija
Mirisi su nešto što se trajno urezuje u naše pamćenje i često nam bude uspomene. Pri kupovini parfema često imamo problem koji parfem kupiti, no prije nego kupite parfem saznajte kako ćete odabrati pravi miris za sebe i kako se pravilno nanose parfemi.
Prvo pravilo je da vaš parfem mora biti u skladu s vašim stilom odijevanja i vašeg karaktera. Novi parfem ne morate izabrati u jednom danu pa vam preporučujemo da prije kupovine napravite jedno malo testiranje po parfimerijama. Također savjetujemo da prilikom testiranja pripazite i na eventualne pojave crvenila ili osipa – jer su pojedine osobe alegrične na alkoholne sastojke u parfemima.
Također nemojte donositi zaključak o mirisu odmah nakon što si ga nanesete na ruku. Mirisi parfema hlape zagrijavanjem tijela i upijaju se u kožu te spajaju s mirisom tijela, pa treba vremena da osjetite kako parfem miriše na vama.
parfem
Nikada nemojte odjednom isprobati više parfema jer će vam se mirisi pomiješati, stoga kada probate, ograničite se na maksimalno tri parfema.
I samo pakovanje može govoriti o parfemu, svježiji parfemi su u obično u jednostavnijim, minimalistički dizajniranim bočicama, dok su oni teži i slatkastiji u raskošnijem, zavodljivijem ruhu.
Osim toga što je  parfem skuplji to je njegova koncentracija veća.
parfem3
Ako želite da miris traje što duže, pri izboru pomnije proučite njegov sastav. Parfemi koji imaju uljnu osnovu duže se zadržavaju na koži od onih koji su s alkoholnom bazom.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti