Glumci kao inspiracija za kultne Disneyeve crtiće

Piše: Redakcija

Disneyevi crtići zauzimaju posebno mjesto u filmskoj industriji, a ono što možda niste znali je da su pojedini likovi iz njih nastali po ugledu na poznate holivudske zvijezde. Donosimo vam pregled deset crtanih likova za čije kreiranje su inspiracija bile poznate osobe.

1. Ursula
Američki transvestit Harris Glenn Milstead, poznat po umjetničkom imenu Divine, bio je inspiracija za lik Ursule, zle morske vješticu iz crtića ‘Mala sirena’.

harry

 

2. Pocahontas
Glumica Irene Bedard nije samo posudila glas i pjevačke sposobnosti legendarnom liku Pocahontas nego je Pocahontas nastala i prema stvarnom izgledu glumice.

harry

3. Snjeguljica
Marge Champion, glumica 30-ih i 40-ih godina poslužila je kao model za animirani lik Snjeguljice.

harry

4. Ariel
Alyssa Milano poslužila je kao inspiracija animatorima za stvaranje jednog od najpopularnijih Disneyevih likova iz crtića ‘Mala sirena’.

harry

5. Belle
Junakinja Belle iz crtanog filma ‘Ljepotica i zvijer’ napravljena je prema stvarnom liku glumice Sherri Stoner.

harry

6. Kapetan Kuka
Glavni negativac iz crtanog filma ‘Petar Pan’ utemeljen je na liku komičara Hansa Conrieda, iako je u prvi tren trebao samo posuditi mu glas.

harry

7. Aladdin
Jedan od najpopualrnijih likova iz crtića, Aladdin, kreiran je prema izgledu Toma Cruisea.

harry

8. Lešinari iz Knjige o džungli
Članovi jedne od najpoznatijih grupa svih vremena, The Beatles, tokom početne adaptacije filma ‘Knjiga o džungli’ trebali su posuditi glasove grupi lešinara. To se na koncu nije realiziralo, no ipak su lešinari zadržali ‘look’ Beatlesa.

harry

9. Petar Pan
Bobby Driscoll, prvi glumac koji je potpisao ugovor za Disney a za svoje uloge osvojio čak i nagradu Akademije za mlade talente, poslužio je kao model za lik Petra Pana.

harry

10. Duh iz Aladinove čarobne svjetiljke
Prema liku poznatog glumca iz popularnih komedija, Robinu Williamsu, napravljen je duh iz popularnog filma o Aladdinu, kome je Robin također posudio svoj glas.

harry

Izvor: Story.hr

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti