Enna Iblizović o beauty tajnama: Najviše vjerujem proizvodima Clinique i Estee Lauder

Piše: Redakcija

Enna Iblizović obavlja posao marketing asistenta u sektoru kozmetike i parfema u firmi Orbico d.o.o.. I kao mala pokazivala je interesovanje za make-up. U tinejdžerskim danima je, kada su joj roditelji dopustili, isprobavala sve moguće varijante šminkanja. Danas se Enna šminka kao pravi profesionalac, a ovo su njeni najdraži beauty proizvodi.

„ Ne pokušavajte apsolutno sve nesavršenosti na licu pokriti puderom, jer se postiže kontraefekt, te lice djeluje prezasićeno, umorno i teško, a nesavršenosti još više dođu do izražaja.“

OVISNA SAM O…

S obzirom na to da mi je koža dehidrirana, jer često zaboravim piti vodu, i mjestimično suha, ovisna sam o dnevnim kremama za lice. Trenutni favorit su mi Clinique Smart Repair i Estee Lauder Day Wear za normalnu-suhu kožu, koje kombiniram s Estee Lauder Advanced Night Repair serumom.

MIRIŠEM NA

Najdraži parfem mi je Gucci Bamboo. Jednostavno univerzalan miris koji je dovoljno nenametljiv za svaki dan, a opet drvenasto kompleksan i za noć. Vrlo jedinstven miris koji se svojim notama izdvaja iz mora sličnih mirisa. Ovog ljeta, kako je lansiran Dolce Gabbana Light Blue Eau Intense, ne popuštam ga. Predivan svjež miris koji je iznenađujuće dugotrajan i intenzivan.

SEZONSKI NESESER REFRESH

Najveće otkriće ovog ljeta su mi Clinique Chubby Stick sculpting contour i highlighter. Djeluju jako prirodno, a efekt koji se njima postiže je fantastičan. Iako Contouring Stick djeluje na prvi pogled smećkasto i tamno, lako se blenda i prilagođava boji kože.

OTKRIĆE GODINE

U posljednje vrijeme me oduševljavaju “Estee Lauder Advanced Night Repair Intensive Recovery Ampoules”, i mislim da je neka ovisnost na pomolu. Dugo sam vodila bitku sa suhim dijelovima kože, posebno na područjima oko nosa i brade, i sve što sam probala pomagalo je samo kratkoročno. Iako korištenje ampula zvuči kao nešto čemu bi osobe sa zrelijom kožom trebale pribjegavati, ovaj proizvod je savršen za svaki tip kože.

USNE

Najčešće koristim mat ruževe, mada se tu i tamo potkrade neki sjajni, ovisno od raspoloženja. Omiljeni mi je Clinique Lip Pop Matte u nijansi 05 graffiti pop, a kao noćnu verziju koristim nijansu 07 pow pop. Od sjajnijih ruževa izdvajam Estee Lauder Pure Color Envy u nijansi 430 Dominant.

PUDER

Od pudera koristim samo tečni puder, jer mi je koža dovoljno suha da bih dodatno stavljala kameni ili u prahu. Puder koji mi najviše prija je Clinique Superbalanced Silk Foundation. Lagan je i baršunast, gotovo se ne vidi na koži, a ujednači ten.

OČI

Sjene za oči su uvijek nude, neke prirodne, nenapadne nijanse. Maskara koja me nikada ne iznevjeri od prve do posljednje upotrebe je Clinique Chubby Lash ili Estee Lauder Sumptuous Extreme.

ZAVRŠNI LOOK

Za završni look definitivno biram bronzer. S rumenilom nikada nisam bila na “ti” i često pretjeram, pa ga i izbjegavam, osim u iznimnim prilikama kada sam posebno raspoložena i za taj dodatni korak. Bronzer koji trenutno koristim je Clinique Contouring Chubby Stick.

Pročitajte još