Voditeljica Amra Ibrahimović otkriva svoje beauty tajne: Mat i samo mat!

Piše: Redakcija

Lice s malih ekrana Amra Ibrahimović nikada nije preferirala tešku šminku, ali se zbog prirode posla koji radi, morala navići na nju. Otkriva nam listu proizvoda bez kojih ne može zamisliti svoju dnevnu beauty rutinu.

„Izreka ‘nisam toliko bogata da kupujem jeftine stvari’ nerijetko se pokazala ispravnom“

BEAUTY RUTINA

Dan počinjem s čašom tople vode i limunom, odlična je za savršeno funkcioniranje metabolizma. Beauty rutinu nastavljam gelom za čišćenje lica Nivea Purifying za masnu kožu i hladnom vodom koja je moj jutarnji budilnik. Kožu volim nahraniti Kiehl’s Ultra Facial kremom. Ustajem mnogo ranije kako bih mogla obaviti svoje jutarnje rituale, jer vodim se činjenicom da bez ugodnog jutra nema ugodnog dana.

OVISNA SAM O…

Bourjois City Radiance korektor je nešto što moram imati kod sebe, ali i olovka za usne u boji kože, o čijem proizvođaču iskreno ne vodim računa.

MIRIŠEM NA…

Neprikosnoveni La Vie Est Belle miriše na luksuz i atraktivnost i definitivno biram njega.

SEZONSKI NESESER REFRESH

Što sam zrelija više vjerujem u izreku „manje je više“. Ove godine sam probala NYX iluminator, koji moje lice čini svježije u samo nekoliko minuta. Ta „go to“ kozmetička torbica ovog ljeta definitivno sadrži maskaru Art Deco i iluminator. Ljeto je, koža treba da diše i bude prozračna.

OTKRIĆE GODINE

Prirodnu masku za lice na bazi meda, cimeta, limunovog soka i tople vode koristim tri puta sedmično, jer odlično djeluje na moju kožu, čini je elastičnom i otklanja mrtve ćelije. Od proizvoda, koristim Kiehl’s serum za masnu kožu i toplo ga preporučujem svim damama 30+.

USNE

Mat! Samo mat. Alergična sam na sjajeve, naročito one koji izgledaju vrlo neuredno na usnama. L’Oreal Paris 103 je moj „must have“. Inače sam pobronik prirodnih nude nijansi, dok se za izrazitu crvenu nijasnu odlučujem samo u izuzetnim prilikama i samo kada nosim bijelo. Zašto? Ne znam.

PUDER

Ne volim kamene pudere, jer moju kožu čine umornom i starom. Pobornik sam tečnih, laganih pudera brenda Bourjois.

OČI

Kad bih morala birati proizvod kojem sam vjerna godinama i koji mi je često dovoljan za kompletan look – to bi bila maskara.

FINISH LOOK

Bronzer biram u ljetnim i proljetnim danima, a rumenilo Art Deco u boji breskve za hladne zimske dane. Moja šminka ovisi o rapoloženju, ali nikada ne izlazim bez maskare i bronzera/rumenila. Važno je osjećati se dobro u svojoj koži, voditi računa o higijeni i zdravlju kože.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti