Reese Witherspoon žena sa savršenim proporcijama lica

Piše: Redakcija

Naučnici u Philadelphiji odredili su savršene proporcija lica, a glumica koja ima baš te proporcije je Reese Witherspoon. Prema njima, ako se širina jagodičnih kostiju podudara sa širinom obrva dobićemo savršene dimenzije lica. U ovoj računici važna je i udaljenost između očiju te dužina nosa.

Tako bi prosječna udaljenost između zjenica trebala biti 59,2 milimetara, a da biste pripadali grupi savršenstva, vertikalna udaljenost očiju i jagodica mora biti 13,2 milimetra. Holivudska glumica, čije je lice upravo takvih proporcija, je Reese Witherspoon. To je srcoliki oblik lica koji se uklapa u račun naučnika Univerziteta Temple, a gotovo jednako savršeno lice kao Reese ima i Scarlett Johansson.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti