Predstava “Grebanje” na Festivalu “Bez prevoda” u Užicu

Piše: Redakcija

Bosansko narodno pozorište Zenica je, nakon što je Bojan Munjih, selektor pozorišnog festivala “Bez prevoda” Užice 2013., izvršio selekciju prijavljenih predstava, dobilo poziv da u utorak, 12. novembra učestvuje na ovom  Festivalu.
Ansambl BNP Zenica  predstavit će se publici predstavom “Grebanje” ili “Kako se ubila moja baka”, prema tekstu mlade bh. autorice Tanje Šljivar, u režiji Selme Spahić.
Pored publike u Užicu predstavu “Grebanje” pogledat će publika 53. festivala MESS i to u petak, 4.10. u Narodnom pozorištu Sarajevo, te kragujevačka publika na Joakim InterFestu.
Zenički teatar nastupit će i u okviru programa Children MESS sa predstavom “Kraljica Vešmašina”, čija je izvedba zakazana za subotu 5.10. u Kamernom teatru 55.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti