Bivša Berlusconijeva supruga mora vratiti 60 miliona eura

Piše: Redakcija

Bivša supruga nekadašnjeg italijanskog premijera Silvia Berlusconija, prema odluci suda, mora da vrati 60 mliona eura alimentacije, nakon što je sud zaključio da njoj taj novac nije potreban.

Berlusconi više neće morati da plaća 1,4 miliona eura svakog mjeseca Veronica Lario, majci troje njihove djece, prenosi Srna.

Njegovi advokati rekli su da je Lariova dovoljno bogata da može sama da se izdržava, pošto posjeduje 16 miliona eura. Ona nije komentarisala ove informacije, prenio je BBC.

Berlusconi i Lariova razveli su se 2009. godine, nakon što je on viđen na proslavi 18. rođendana djevojke koja je željela da postane manekenka.

Sud je inicijalno 2012. godine dodijelio Lariovoj alimentaciju od tri miliona eura mjesečno, ali je iznos smanjen 2013. godine na 1,4 miliona eura. Berlusconi (81) je u žalbi naveo da je i to previše.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti