Zerina Ibišević: Naš Ismail je najvatreniji navijač

Piše: Redakcija

Ljetu je odavno došao kraj, a s prvim jesenjim danima i tročlana porodica Ibišević vratila se kući u Stuttgart, gdje našeg nogometnog reprezentativca očekuju brojni treninzi i utakmice za “Stuttgart”. Osim u rodnoj zemlji, Zerina i Vedad su s dvogodišnjim sinčićem Ismailom dio ljetnog odmora proveli i u Meksiku. Izabrali su ljetovalište Cancun, koje ih je oduševilo svojom egzotičnom ljepotom, gostoprimljivim narodom i, nadasve, dobrom hranom. Ljeto je za njih bilo itekako aktivno, a sada je vrijeme, kaže Zerina, da se sve vrati u kolotečinu, što im i ne pada tako teško, jer su se navikli na uređeni sistem života u Njemačkoj.

Po čemu će ovo ljeto najradije pamtiti porodica Ibišević?

– Svaki odmor se trudimo provesti što više s našim najmilijma, vidjeti se s familijom, prijateljima, uživati u dobroj hrani, suncu, moru i svim lijepim stvarima koje pruža ljeto. Ovo ćemo pamtiti po predivnim uspomenama s ljetovanja u Meksiku, gdje su nam se pridružili ostali članovi naše najuže familije. Bio je to jedan pravi porodični odmor!

Kako izgleda jedan uobičajen dan u Vašem domu?

– Sigurna sam da se ništa posebno ne razlikuje od jednog uobičajenog dana drugih žena, majki, domaćica. Vodimo sasvim normalan zivot. Svakodnevne obaveze oko Ismaila, ručak, šetnja, odlazak u grad, druženje s prijateljicama, vikendom idemo na utakmice, također imamo česte posjete gostiju, familije, a nađe se i vremena za nas dvoje, pa nakratko otputujemo negdje. I tako sve u krug do ljetnog odmora.

Je li vam se bilo žao vratiti u Njemačku nakon dužeg boravka u BiH?

– S obzirom na to da smo često u BiH, a i rodbina posjećuje nas, i nije. Iskreno, poželimo tu našu svakodnevicu, obaveze, red, mir, uređenost koju imamo ovdje. Na taj sistem smo navikli i sasvim nam odgovara. Nakon nekih šest sedmica jednog “pozitivog haosa”, aviona, putovanja, lijepo je vratiti se, sabrati utiske i onda, puni elana, krenuti u nove pobjede.

Ovog ljeta ste odmarali i u Meksiku. Zašto ste se odlučili baš za ovu zemlju?

– Inače ne pravimo neke detaljne planove za odmor, tako da je i Meksiko bilo slučajni izbor. Htjeli smo otići negdje na more iz Amerike, a da pri tome nije puno daleko. Čuli smo veoma pozitivne komentare i tako smo se odlučili za Cancun u Meksicu i sjajno smo se proveli.

Šta vam se tamo najviše dopalo, u čemu ste najviše uživali…?

– Po prirodi nismo izbirljivi ni Vedo ni ja, tako da nam ne treba puno da budemo zadovoljni i sretni. U Meksiku nam se dopalo to što je atmosfera bila veoma opuštena, ljubazno hotelsko osoblje, odlična hrana, širok dijapazon aktivnosti tokom dana i uvečer. A, najljepše od svega je to što smo svi bili na okupu i uživali u zajedničkom druženju, igri s Ismailom, smijehu, pozitivnoj energiji…

Bili ste ovdje kada je naša reprezentacija izvojevala pobjedu nad Slovačkom – kako je bilo slaviti na sarajevskim ulicama s ostalim bh. navijačima i može li se ta euforija uopće uporediti s onom kada, naprimjer, navijate iz Njemačke?

– E, to je poseban doživljaj i takvog slavlja nema nigdje! Kada me je najbolja prijateljica pozvala da obiđemo samo jedan krug kroz grad, nisam je mogla odbiti… Tu euforiju za vrijeme i poslije utakmice nikada zaboraviti neću: smijeh, suze, navijanje, ali, na kraju se isplatilo! U Njemačkoj je sasvim drugačija situacija. Navikla sam se na to, ali ja, kao jedna temperamentna Bosanka, ne znam skriti emocije, tako da se ponašam kako mi srce kaže. Kad je gol, najglasnija sam…[nggallery id=255]

Kompletan tekst možete pročitati u printanom izdanju magazina AZRA (br. 866)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti