Turska: Merjem Uzerli pod kritikama nakon što je pokazala trudnički stomak

Piše: Redakcija

Vjerovatno jedna od najpopularnijih turskih TV zvijezda svih vremena, a zasigurno i najkontroverznija, glumica Merjem (Meryem) Uzerli (34) ponovo je uzbrkala javnost i izazvala podijeljena mišljenja. Ovog puta podijelivši na društvenim mrežama fotografiju iz perioda trudnoće sa kćerkicom Larom.

– Moja najveća ljubav, životna promjena, čudo, najveći poklon – napisala je Merjem ispod fotografije na kojoj se vidi njen obnažen trudnički stomak, što je kod obožavalaca čuvene Hurem izazvalo pravu euforiju.

S obzirom na to da je glumica poslije skandaloznog progona iz Turske od strane dijela kolega, ali i bivšeg partnera Kana Ateša, Larino rođenje dočekala u Njemačkoj daleko od novinara i objektiva paparaca, ova fotografija bila je prava ekskluziva za sve pratioce njenog rada.

Ipak, nisu svi podijelili Merjemino oduševljenje, te su među komentarima osvanuli i oni negativni, u kojima se osuđuje njen postupak.

– Ti si uvreda za svoj narod, vjeru koju pripadaš i zemlju koju predstavljaš. Bog će ti suditi za tvoj nemoral. Ovakvo ponašanje ne priliči jednoj majci… – samo su neki od stavova ljudi koji su negativno okarakterisali Merjemino skidanje do gole kože.

U većini, ipak, ostali su oni koji su je podržali zahvalivši joj se na rušenju tabua u turskom tradicionalnom društvu, jer kako kažu – nema ničeg ružnog u ljepoti stomaka buduće majke, piše Avaz.ba.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti