Johnny Hallyday: Odlazak legendarnog francuskog rokera

Piše: Redakcija
– Johnny Hallyday nas je napustio. Pišem ove riječi i jednostavno ne vjerujem. Međutim, istina je, moj muž više nije s nama. Napustio nas je, a svoj život je živio hrabro i dostojanstveno – rekla  je pjevačeva supruga Laeticia.
Pjevač, čije je pravo ime Jean-Philippe Smet, prodao je više od 100 miliona ploča te je glumio u brojnim filmovima. Bivši francuski predsjednik Jacques Chirac ga je 1997. godine imenovao Vitezom Legije časti.  Mnogi muzičari su se oprostili od Johnnyja, a među njima je i kanadska pjevačica Celine Dion koja ga je nazvala “legendom showbusinessa”.

Hallyday je bio poznat po svom vrijednom radu i konstantnim turnejama. Osim po muzici, bio je poznat i po žestokim zabavama, drogama, alkoholu i cigaretama.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti