Steve Wozniak, osnivač Applea dolazi u Beč

Piše: Redakcija

Vodeća evropska konferencija za programere ”WeAreDevelopers”, koja se održava u Beču, ugostit će osnivača kompanije Apple, a.

Poznati “Woz” će u maju 2018. godine biti jedan od glavnih govornika ”WeAreDevelopers” konferencije, saopćeno je iz Ureda Grada Beča u inostranstvu.

– Učešće osoba kalibra poput Steva Wozniaka govori o značaju konferencije i pokazuje da je WeAreDevelopers postao internacionalno prepoznatljiv brend – navodi jedan od organizatora konferencije i suosnivač ”WeAreDevelopers” Sead Ahmetović.

Na konferenciju ponovo će doći John Romero, jedan od kreatora planetarno poznatih igara “Doom” i “Quake”. Pored Romera i Wozniaka najavljeni su i govornici iz Nginxa, Amazona, Microsofta i mnogih drugih svjetskih IT kompanija.

– WeAreDevelopers pomaže ojačati Austriju kao mjesto poslovnih susreta i Beč kao tehnološki centar na međunarodnoj sceni – kazao je Benjamin Ruschin, jedan od suosnivača ”WeAreDevelopers”.

Od 1. decembra otvoren je poziv za prijavu govornika, gdje se developeri iz svih zemalja mogu prijaviti za prezentacije vlastitih ideja i tako se predstaviti međunarodnoj publici, a programeri su dobrodošli da pošalju svoje ideje za vlastita predavanja kako bi podijelili svoje znanje s drugim programerima na konferenciji.

Tokom ovog događaja u 2017. godini zabilježeno je više od 4.000 posjetitelja, a organizatori očekuju da će naredne godine, od 16. do 18. maja, konferenciji prisustvovati između 8.000 i 10.000 posjetilaca na novoj lokaciji, u ”Austria Centru” u Beču.

Pročitajte još