George Clooney: Glumac prijateljima poklonio po milion dolara

Piše: Redakcija

Glumac George Clooney  je, čini se, stvarno dobar prijatelj. Naime,  Rande Gerber, inače suprug manekenke Cindy Crawford, rekao je kako je glumac njemu i još 13 drugih prijatelja poklonio po milion dolara, a povodo je bio to što je htio da im se zahvali  jer su mu pomogli da uspije u Hollywoodu.

– Pozvao nas je na večeru, mene i grupu prijatelja koje inače zovemo “dečki”. Ukupno nas je 14. Kad smo se skupili, počeo je govor. Rekao je da nam je zahvalan jer smo mu pomogli kad je tek došao u Los Angeles, spavao je na našim kaučima kad nije imao gdje biti i bez nas ne bi bio tu gdje je sad. Rekao je i da želi da znamo koliko mu značimo i da zna da se neki od nas još bore s finansijama. Zato nam je dao taj novac, da se ne moramo brinuti o školovanju svoje djece, plaćanju hipoteke, i slično – rekao je Gerber.

Također, Clooney je prije toga svim “dečkima” platio porez. Gerber je odmah odbio da uzme novac, na šta je Clooney rekao da ako ga on ne uzme, niko neće dobiti svoj milion pa nije imao izbora. Osim toga, Gerber kaže da je slavni glumac  pažljiv i prema nepoznatim ljudima. Tako je nedavno, kad su on i supruga Amal  putovali avionom svim putnicima na njihovom letu podijelio slušalice da im ne bi smetalo plakanje njihovih šestomjesečnih blizanaca, Elle i Alexandra.

Pročitajte još