Uskoro će biti prikazan film o muzičkoj zvijezdu Davidu Bowieju

Piše: Redakcija

Uskoro će biti prikazan film “David Bowie: The Last Five Years”, o životu muzičke zvijezde Davida Bowieja. Film donosi neviđene arhivske snimke i intervjue s muzičarem, a koji su zabilježeni proteklih 50 godina.

Dokumentarac će biti premijerno prikazan povodom njegovog 71. rođendana. Film će prikazati kako su izgledale Davidove posljednje godine života kad se borio s rakom jetre.

Muzičar je svojom posljednjom pjesmom “Lazarus” otkrio kako se borio s teškom bolešću, što je pokušavao čuvati u tajnost. Bowie u spotu za novu pjesmu leži u bolničkom krevetu pjevajući “pogledajte gore, ja sam u raju”.

Međutim, Bowie nije gubio nadu da će preživjeti. Ipak je preminuo 10. januara prošle godine, nekoliko dana prije objavljivanja posljednjeg albuma.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti