Don Johnson: Nekoliko godina sam se borio s alkoholom, drogama i neuspjelim ljubavnim vezama

Piše: Redakcija

Kriminalistička serija “Miami Vice” je 80-tih godina Dona Johnsona učinila velikom zvijezdom. On je u vrijeme kad je serija bila na vrhuncu popularnosti pomalo i privatno živio životom svog alter ega, lika kojeg je tumačio. Barem što se tiče žena, droge i pop muzike.

Dok je bio u srednjoj školi, Donova profesorica prepoznala je talenat za glumu i pomogla mu da dobije stipendiju kako bi mogao nastaviti školovanje. Glumio je u mnogim predstavama i filmovima, ali zbog velike sklonosti alkoholu i drogama nije mogao imati zahtjevnije uloge. Pušio je travu i često uzimao kokain. No, kada se jedne večeri vratio sa zabave vidio je svog devetomjesečnog sina i odlučio da se mora promijeniti. Otišao je u kliniku za odvikavanje i privremeno se “skinuo” s ovisnosti.

Kasnije se okušao  i u ulozi pjevača. Činjenicom da niko nije bio oduševljen njegovom muzikom nije se zamarao te je poručio da mu “tuđe mišljenje nije važno”. Nakon nekoliko neuspjeha i manjih nezapamćenih uloga uslijedio je velika hit – serija “Nash Bridges”, u kojoj je igrao glavnu ulogu.

No, s novim velikim uspjehom se vratila i njegova ovisnost.

– Ponovo sam se morao nekoliko godina boriti s alkoholom, drogama i neuspjelim ljubavnim vezama – rekao je Johnson.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti