Rade Šerbedžija odlučio živjeti po novom principu

Piše: Redakcija

Poznati hrvatski glumac Rade Šerbedžija iako polako gazi osmu deceniju života i dalje posjeduje ogromnu energiju, entuzijazam i posvećenost poslu, a za srbijanske medije rekao je da o odlasku u penziju ni ne razmišlja.

– Uopće je ne zamišljam, niti o njoj razmišljam. Nisam lud da stanem. Želim sve promijeniti, pa i navike. Evo sada pijem vodu, što je u Beogradu potpuno nezamislivo. Ja sam od onih ljudi koji uvijek daju nova značenja, nova iznenađenja i nove rasporede sebi. Sad po danu pijem samo vodu. Ne pijem alkohol dok je svjetlo, tek kad padne noć popijem čašu vina ili dobar viski. Nije to da bih smanjio količinu alkohola u krvi, nego želim iznenaditi sebe da vidim je li sa istom strašću mogu piti običnu vodu. I mogu – rekao je Rade.

Inače ovaj glumac, pjesnik i muzičar prošle je sedmice u Zagrebu  predstavio  knjigu autobiografskih zapisa “Poslije kiše”, koja je najavljena kao iskrena emocionalna i profesionalna geografija njegova života . U njoj govori  o ljudima, gradovima, svjetovima, umjetnosti, idealima i uspomenama i, iznad svega, o ljubavi.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti