Uz votku i tortu: Putin proslavio 61. rođendan

Piše: Redakcija

Ruski predsjednik Vladimir Putin proslavio je 61. rođendan uz votku i tortu tokom samita Azijsko-pacifičke ekonomske saradnje na Baliju, a neki od najmoćnijih svjetskih lidera otpjevali su mu rođendansku pjesmu.

Kasno uvečer Putin je otvorio flašu votke i ponudio pićem kineskog predsjednika Sji Đinpinga, koji mu je poklonio tortu.

Putin je nešto kasnije opisao susret s kineskim liderom kao “topao i prijateljski”, a zatim je Sji zajedno s predsednikom Indonezije Susilom Judhojonom koji je svirao gitaru, otpjevao Putinu tradicionalnu rođendansku pjesmu.

Japanski premijer Šinzo Abe poklonio je ruskom predsjedniku bocu sakea, a Putin je zahvalio riječima da će piće ponijeti u Moskvu i tamo ga otvoriti,

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti