Očevi & roditeljstvo: Tate na najljepšem zadatku

Piše: Redakcija

 

Često se u fokus stavljaju mame i majčinstvo. No, ovog puta je došlo vrijeme da obratimo pažnju i na tate. Gotovo svaka žena uživa gledati svog muža u društvu s djecom i njegovom odnosu prema njima. Dobar muž i otac dobitna su kombinacija. Napravili smo selekciju nekoliko slavnih očeva koji su se ostvarili u jednoj od najljepših uloga u životu, te vam pripremili pravi praznik za oči

IVAN BOSILJČIĆ

Jelena Tomašević i Ivan Bosiljčić u skladnom braku su šest godina i imaju petogodišnju kćerku Ninu.

– Osjećam se izvanredno kao otac. Nisam ni znao da sam toliko spreman za tu ulogu. Sve je mnogo lakše nego što sam očekivao. Mislio sam da će se dogoditi ogromne promjene i da će se moj život potpuno promijeniti. Sve se može uskladiti. Moj život se lijepo nastavio, samo je sada bogatiji i smisleniji. Uz dobru organizaciju, supruga i ja stižemo sve, čak i više nego ranije – rekao je Bosiljčić.

CRISTIANO RONALDO

Slavni nogometaš Cristiano Ronaldo otac je četvero djeceNakon što su mu sedmogodišnjeg sina Cristiana te petomjesečne blizance Evu Matea rodile surogat majke, zvijezda “Real Madrida” dobio je i kćerkicu Alanu Martinu sa svojom djevojkom Georginom Rodriguez.

– Porodica mi je na prvom mjestu, a djeca najvažnija u životu. Nakon toga dolazi nogomet, a tek onda novac – izjavio je Ronaldo o svojoj porodici te naglasio kako djecu, zapravo, želi naučiti pravim vrijednostima.

ALMAS SMAJLOVIĆ

Frontmen sarajevske rok grupe “Erogene zone”, Almas Smajlović otac je dvogodišnjeg sina Adija.

– Očinstvo je donijelo veliku promjenu u mom životu, ali u svakom slučaju vrlo pozitivnu. Prioriteti su se, naravno, promijenili, sasvim je prirodno i logično da više sebi nisi najvažniji.

LIONEL MESSI

“Barcelonin” fudbaler Lionel Messi i njegova supruga Antonella iz svoje dugogodišnje veze, koju su 30. juna ove godine krunisali brakom, imaju dvojicu sinova Thiaga i Matea.

– S porazima se nosim isto kao i do sada. I dalje mrzim da gubim, ali kada se vratim kući, znam da ću se utješiti čim vidim svoje sinove – kazao je Argentinac, koji će se uskoro treći put ostvariti kao otac.

EDIN DŽEKO

Jedan od naših naboljih fudbalera Edin Džeko ponosni je otac kćerke Une i sina Danija. Prvu fotografiju Amre sa sinom nakon porođaja objavio je upravo Edin na svom Facebook profilu.

– Dobro nam došao, Dani – napisao je Džeko uz fotografiju sina na Facebooku.

DAVID BECKHAM

Bivši nogometaš David Beckham ponosni je otac trojice sinova Brooklyna, Romea, Cruza te kćerkice Harper.

– Oduvijek sam htio djecu koju mogu odvesti na posao, kako bi mogli doživjeti sve što sam ja doživio. Zato sam presretan što kao nogometaš imam tri sina. Uz to, imam i prekrasnu djevojčicu koja mi uljepšava svaki dan. Djeca su moj život.

 

ERMIN SIJAMIJA

Glumac Ermin Sijamija i njegova supruga Amra Kapidžić roditelji su kćerki Maye Lu’lu,  Die Lilie  i sina Dara.

– S djecom imamo, prije svega, prijateljski odnos. Svako od njih je individua sa svojim potrebama, željama, nadama, strahovima… Mnogo razgovaramo i slušamo jedni druge. S druge strane, moraju se znati granice, i tu je apsolutno potreban roditeljski autoritet. Trudimo se da ih ne razmazimo, tu i tamo, oboje ponekad popustimo – rekao je Sijamija o svojoj djeci.

MATTHEW MCCONAUGHEY

Matthew i Camila Alves u braku su pet godina. Imaju troje djece: sinove Levija i Livingstona, te kćerku Vidu.

– Muškarac je najveći muškarac i najbliži sebi onog trenutka kada postane otac novorođenom djetetu. To me je u potpunosti promijenilo – rekao je o roditeljstvu šarmantni glumac.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti