Ljekarski karton Marilyn Monroe na aukciji

Piše: Redakcija

Na aukciju na Beverly Hillsu 9. i 10. novembra  bit će ponuđena liječnička dokumentacija američke glumačke zvijezde Marilyn Monroe koja sugerira da se holivudska diva podvrgnula estetskim hirurškim zahvatima. 

Na dražbi će se naći i šest rentgenskih snimaka, objavila je aukcijska kuća Julien’s Auctions.

Procjenjuje se kako bi snimke i liječničke bilješke nastale između 1950. i 1962. mogle postići cijenu od 15 do 30 tisuća dolara.

Prema liječničkim izvorima Monroe je tijekom života imala manje estetske zahvate na bradi i vrhu nosa. Naime, bilješke holivudskog estetskog kirurga Michaela Gurdina čini se da potvrđuju glasine da se glumica koja je bila oličenje ljepote i glamura tijekom tamošnjeg zlatnog doba podvrgnula estetskim zahvatima. Anonimni prodavatelj te je bilješke dobio na dar od Gurdina, prenosi Hina.

Gurdinove bilješke uključuju zapise iz 1950. o hrskavičnom umetku u njezinoj bradi koji se počeo razgrađivati. Kasnije analize snimaka ukazavale su na mogućnost minijaturne frakture. Monroe je dan nakon posjeta liječniku dobila otkaz u studiju 20th Century Fox jer je izostajala sa snimanja filma Something’s Got to Give.

Među podacima s njezina zdravstvena kartona vođena pod imenom Joan Newman bila je i zabilježena visina od 168 centimetara te 52 kilograma težine. Prema bilješkama, glumica je patila od neutropenije 1956. za vrijeme boravka u Engleskoj dok je 1957. imala izvanmaterničnu trudnoću.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti