Nick Cave o sinu: Nakon što je Arthur poginuo napisao sam gomilu pjesama

Piše: Redakcija

Muzičar Nic Cave i danas teško govori o tragediji koja ga je zadesila jula 2015. godine kada je njegov 15-godišnji sin Arthur nakon eksperimentisanja s drogama pao s litice u  i poginuo. Šok i bol pretočio je, kao i uvijek, u pjesme, a tek odnedavno počeo je da govori o tragediji koja ga je zadesila.

– Ima mnogo stvari koje želim da kažem o Arthuru, ali previše se plašim da ih izgovorim – prva je stvar koju je rekao novinaru časopisa “TheGuardian”.

Nick je nakon vijesti o smrti sina, dva mjeseca  proveo u krevetu, potpuno nesposoban čak i da ustane.

– Nakon što je Arthur poginuo napisao sam gomilu pjesama. Ali kada sam ih opet pogledao, sve su mi izgledale kao izdaja osjećanja kroz koja smo kao porodica prolazili. Sve mi je bilo mlako, nijedna pjesma nije oslikavala emociju koju smo zaista osjećali. Sve sam ih odbacio, ali sada, s druge vremenske distance, među njima sam našao par vrijednih objavljivanja. Međutim, i dalje pišem pjesme, i to mnogo njih – rekao je on.

Name, njegov stil pisanja i muziciranja se  mnogo promijenio nakon tragedije. Nema više narativnih pjesama po kojima je poznat.

– Ideja da je život ravna linija je, što se mene tiče, totalna neistina. Smatram da su događaji u našim životima serija udara zvona i vibracija koje ta zvona šire. I te vibracije utiču na sve – našu prošlost, sadašnjost i budućnost. Sve se mijenja i vibrira, vrijeme i univerzum jure i sudaraju se u velikom prasku očaja – kaže Cave.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti