Kritika nemilosrdna: Will Smith snimio najgori film godine

Piše: Redakcija

Mislili ste da Will Smith ne može gore nakon Suicide Squada? Po svemu sudeći, pogriješili ste. Njegovu novu futurističku dramu Bright, koju je snimio za Netflix, kritika je popljuvala. Na Tomatometeru stranice Rotten Tomatoes Bright ima samo 32 posto, što je prilično loš rezultat.

Grupa fantasy podzemnih policajaca spaja Smitha s mladim kolegom Nickom Jakobyjem. David Ehrlich s IndieWirea napisao je: “Postoji dosadno, postoji loše, a postoji i Bright, film koji je toliko užasan da će ga republikanci pokušati pretvoriti u zakon ovog Božića. Od reditelja Suicide Squada i scenariste “Victora Frankensteina” dolazi nova doza pakla koja predstavlja novo dno njih dvojice. Dosadno i isprazno mučenje koje ostavlja dojam da je napravljeno samo da opravda prijašnje promašaje. Jedina stvar predvidljivija od priče o policajcima je ideja da će za kraj godine ostaviti ono najgore. Ekipa iza Emoji Movieja bar je priznala da su napravili sranje. Bar su se potrudili to malo ukrasiti”.

“Čestitamo Netflix! Možete napraviti jednako groteskan, smrtno dosadan i beznadno zbunjujuć akcijski film kao i stereotipna holivudska industrija. Ako ništa, Bright je ogroman dar Netflixa velikim studijima za Božić/Hanuku jer pokazuje da taj div streaminga ne uspijeva replicirati takozvane blockbustere”, stoji u kritici magazina Forbes.

Reditelj David Ayer odlučio je uzvratiti kritičarima.

“Ove kritike idu na moj frižider. Najveći komplimenti su snažne reakcije, a ovo je jebeno epska kritika. To je zabavan film. Zbilja znate slagati riječi, gospodine Erlich, volio bih pročitati neki vaš scenarij”, napisao je, prenosi Index.hr.

Pročitajte još