James Russell: 20 godina fotografiše modele Victoria’s Secreta iza scene

Piše: Redakcija

Posljednjih 20 godina fotograf James Russell ima tu privilegiju da fotografiše modele Victoria’s Secreta iza scene u potpuno drugačijoj atmosferi od one koja bude na modnoj pisti tokom showa.

Mnogi ga smatraju najsretnijim fotografom i muškarcem, te bi se rado mijenjali s njim. Pedesetpetogodišnji Australac je poznat po svom inovativnom konceptu fotografisanja akcije u backstageu, a njegova djela krase Bella Hadid, Miranda Kerr, Kendal Jenner, Gisele Bundchen, Naomi Campbel itd.

Sada je objavio knjigu ovih fotografija pod nazivom “Backstage Secrets: A Decade Behind the Scenes at the Victoria’s Secret Fashion Show” (Tajne iz backstagea: Decenija iza scena modnog showa Victoria’s Secret).

– Sve mi one znače mnogo. Najčešće kažu kako su nervozne, a ja im kažem da ne brinu i da je svako nervozan. Većina ih kaže kako im je to najljepši dan u životu – rekao je James.

Istakao je kako se tokom 20 godina promijenilo to što je backstage postao bitan kao i glavna bina/pista zbog društvenih mreža.

– Ja nisam dio showa. Samo sam dovoljno sretan da imam pristup svemu. S vremena na vrijeme se uštinem i nikada ne uzimam to zdravo za gotovo – rekao je.

Kaže kako je svaki show unikatan i nadmaši prethodni.

WTo nisu samo muzika, modeli, odjeća, setovi i grad već svaki dio kombiniran u jednu lijepu ekspresiju – kazao je James.

Pročitajte još