Nakon Nove godine: Zatvara se Mikser House u Sarajevu

Piše: Redakcija

Nakon nešto manje od četiri mjeseca rada sarajevski Mikser House zatvorit će svoja vrata za sve korisnike.

Informacija o zatvaranju sarajevskog izdanja “Kuće za sve” nezvanično je potvrđena, dok će više informacija o zatvaranju i razlozima biti poznato naknadno.

Podsjećamo Mikser House koji je otvoren 8. septembra u glavnom gradu BiH, a navodno će iza Nove godine prestati sa radom, prenosi Radiosarajevo.ba.

Stvoren je kao koncept kulturne institucije koja spaja kulturne, edukativne i komercijalne aktivnosti u multifunkcionalnom prostoru se prostirao se na više od 1.300 metara kvadratnih, sa koncertnom i sajamskom salom, galerijom, kafeterijom u ulici Kolodvorska.

Bio je zamišljen kao mjesto odakle će se inicirati i realizovati brojni pozitivni projekti, koji će, prvenstveno mladim ljudima, dati novu nadu u svjetliju i ljepšu budućost cijelog Balkana. Finansiranje Mikser Housea bilo je bazirano na tri izvora – međunarodnih fondova, komercijalnih sponzora i investicija Mikser Housea Beograd.

Foto: Marko Jonačić

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti