Marina i Elmedin Kikanović iz svog doma u Monte Carlu za Azru: Sin je donio posebnu sreću

Piše: Redakcija

Naš košarkaški internacionalac Elmedin Kikanović i njegova supruga Marina iza sebe ostavljaju i više nego uspješnu godinu. Postali su roditelji preslatkog dječaka Lava, i promijenili životnu sredinu. Taman kad su se navikli na berlinsku svakodnevicu, Elmedin je obukao dres „A.S Monaco Basketa“, zbog čega su svoj novi dom osnovali u Monte Carlu. Kroz fotografije iz njihovog porodičnog doma, ali i najljepše dijelove Monaca, nakratko su nas proveli kroz prazničnu atmosferu u elitnoj kneževini.

– Ova godina je posebna za nas, jer smo postali roditelji. Mislim da se poklopilo sve i da smo birali, ne bismo mogli pronaći ljepše mjesto za život. Zaista, život na moru ima posebnu draž. Čak i u ovim zimskim mjesecima izuzetno je prijatno i doslovno imamo osjećaj da je proljeće, a ne zima. U takvim uslovima nije teško organizirati život čak i kad imate dvomjesečnu bebu. Svakodnevne šetnje uz more, ispijanje kafe u kafićima je naša svakodnevica, pomalo netipična za decembar. U slobodno vrijeme volimo obići Nicu koja je na dvadesetak minuta vožnje. U blizini su i ostali gradići Azurne obale poput Kana, St.Tropeza, Antiba, a nadomak nas je i prelijepi italijanski gradić, poznat po tradicionalnom muzičkom festivalu San Remo – kaže za „Azru“ Elmedin, koji se odlično snašao u novom klubu.

SKLADAN BRAK

– „Monaco basket“ je sjajno organiziran klub i čast je biti dio jedne takve organizacije. Dolaskom Sergeja Djadecka na mjesto predsjednika krenuo je i vrtoglav uspon ovog kluba. Djadecko je istinski košarkaški zaljubljenik, izuzetno uspješan biznismen, i vrlo je posvećen klubu. Atmosfera je zaista sjajna, budući da su rezultati iznad očekivanja. Trenutno smo lideri francuske lige, a nalazimo se i na prvom mjestu košarkaške Lige šampiona kao jedina neporažena ekipa u ovom takmičenju nakon devet kola. Malo ko je to očekivao s obzirom na to da je ekipa potpuno promijenjena u odnosu na prošlu sezonu – govori naš proslavljeni košarkaš.

CIJELI TEKST PROČITAJTE U AKTUELNOM PRINT IZDANJU MAGAZINA “AZRA” (1087.) 

 

 

Pročitajte još