Dvije legende na jednom mjestu: Pinceza Diana na koncertu Michaela Jacksona

Piše: Lejla Bejdic

Postoji mnogo fascinantnih činjenica o životu princeze Diane, ali neki od naših favorita su oni koji dokazuju kako je ona bila normalna i zabavna. Princeza iz naroda, uprkos njenom kraljevskom naslovu, imala je mnogo razloga da ostavi veliki utisak na sve nas.

Pored toga što smo veliki obožavatelji princeze, također veliki utisak na sve nas je ostavio i Michael Jackson, a priča o njihovom prvom sastanku vratila je veliki osmijeh na naša lica. Godine 1988. Diana i Prince Charles su prisustvovali londonskom koncertu Michael’s Bad World Tour na stadionu Wembley. Prije koncerta, par se zaustavio iza scene kako bi upoznali superzvijezdu. U intervjuu, Mihael se prisjetio da ga je Diana pitala da li će izvoditi svoj hit iz 1987. godine  “Dirty Diana”, na šta je on odgovorio da neće iz poštovanja prema princezi, koje ipak ima smisla, s obzirom da se radi o djevojci koja je gladna za muškarcima. Dianin odgovor ga je šokirao, kada mu je rekla da je to velika šteta te da je ta pjesma inače njena omiljena.

Prince Charles and Princess Diana met backstage with Michael Jackson  after his performance at Wembley Stadium in aid of the Prince's Trust 16 July 1988

Princeza je imala afinitet za popularnu muziku i imala je dosta prijatelja umjetnika poput Freddie Mercurya, Elton Johna i George Michaela. Ona i Michael su također ostvarili blisko prijateljstvo, te je kralj popa jednom prilikom izjavio da ga je ona zvala samo da porazgovaraju.  Izgradili su snažnu vezu i osjećali su povezanost zbog svog načina života, eksploziju slave i iskustva s medijima (u tom periodu opsjedali su ih oboje).

Kada je Diana tragično preminula u augustu 1997., samo nekoliko dana nakon rođendana Michaela, prisustvovao je njenoj sahrani i nazvao je “jednim od najboljih osoba koje je ikada upoznao”.

Video kada su se upoznale dvije legende:

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti