Knjiga koja će uzdrmati Bijelu kuću: U porodici Trump vladaju haotični odnosi

Piše: Redakcija

Još samo nekoliko dana je ostalo do izlaska nove knjige ‘Fire and Fury: Inside the Trump White House’, zbog koje se već danima u Bijeloj kući, ali i u porodici američkog predsjednika Donalda Trumpa ne spava.

Nakon što su u javnost procurili detalji poput onih da Ivanka Trump pretendira na mjesto američke predsjednice, a Donald Trump, u strahu da ga ne otruju, najradije jede u McDonaldsu, sada su se pojavili i nov.

New York Magazine gang has done a lovely job excerpting FIRE AND FURY. Thanks. http://nymag.com/daily/intelligencer/2018/01/michael-wolff-fire-and-fury-book-donald-trump.html 

Donald Trump Didn’t Want to Win

One year ago: the plan to lose, and the administration’s shocked first days.

nymag.com

Ovoga puta fokus je stavljen na disfunkcionalni brak Donalda i Melanije Trump. Autor knjige, Michael Wolff tako otkriva kako su supružnici, tokom predsjedničke kampanje, imali periode kada danima nisu komunicirali, iako su živjeli zajedno u luksuznom penthouseu u Trump Toweru.
Donald_Trump_Melania_Trump_EPA1.jpg - undefined

“On i Melania proveli su doista malo vremena zajedno. Ona često nije niti znala gdje se on u kojem trenutku nalazi, niti se time zamarala”, napisao je Wolff te dodao kako se nije interesirala niti za njegov posao.

Njihov brak i odnos bili su itekako zbunjujući za svakog ko je bio dio Trumpove kampanje, no, sudeći po Trumpu, to na kraju nije umanjilo njegov uspjeh i pobjedu.

Milioner, koji iza sebe ima već dva propala braka, s Ivanom Trump i Marlom Maples, navodno je svojim prijateljima rekao kako je napokon našao savršenu formulu za brak – svako radi šta mu odgovara.

Wolff tako i ne misli te dodaje kako je američki predsjednik često govorio o svojoj supruzi iza njenih leđa, kada ona ne bi bila prisutna. Često je ponosno, ali s dozom ironije, nazivao ju svojim trofejem.

Sve vezano uz knjigu, Donald Trump i dalje demantira, a putem Twittera jasno je dao do znanja kako autoru iste nikada nije dopustio ulazak u Bijelu kuću, a kamoli da je razgovarao s njime.

Michael Wolff is a total loser who made up stories in order to sell this really boring and untruthful book. He used Sloppy Steve Bannon, who cried when he got fired and begged for his job. Now Sloppy Steve has been dumped like a dog by almost everyone. Too bad! https://twitter.com/gop/status/949395088735723520 

Pročitajte još