Ovako izgleda rođeni brat Brad Pitta

Piše: Redakcija

Braća i sestre poznatih holivudskih zvijezda često ostaju u sjeni, iako je to ponekada potpuno nezasluženo. Upoznajte Doug Pitta, brata holivudskog zavodnika i bivšeg supružnika ljepotica, Brad Pitta.

View this post on Instagram

Doug Pitt

A post shared by Indy8 (@indy8film) on

Douglas Michael Pitt, koji je 3 godine mlađi od Brada, bavi se prodajom nekretnina, investiranjem i humanitarnim radom. On je i UNICEF-ov ambasador dobre volje kao i osnivač humanitarne organizacije Care to learn, koja pomaže djeci. Njegova poslovna karijera počinje osnivanjem kompjuterske agencije.

Doug, koji neodoljivo podsjeća na svog starijeg brata, krenuo je potpuno drugačijim putem od holivudske zvijezde. Nakon završetka srednje škole i državnog univerziteta, osnovao je kompjutersku agenciju koja je godinama poslovala sa uspjehom.

Pored nevjerovatnog uspjeha na poslovnom planu, ostvario se i kao veliki humanitarac – on je prvi ambasador dobre volje odlikovan od strane države Tanzanije zbog svojih zasluga na Afričkom kontinentu. Njegov humanitarni rad pomogao je i hiljadama djece širom Amerike.

 

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti