DROGA KOJA JEDE MESO OPET NA ULICAMA SRBIJE Policija: “Krokodila izbjegavaju čak i dileri!’

Piše: Redakcija

Razarajuća droga “krokodil”, koja ostavlja jezive rane na tijelu, opet se prodaje na srpskom narko tržištu, a kako piše Blic, upravo zbog tih užasnih posljedica zloglasnu drogu izbjegavaju čak i dileri.

Droga “krokodil” mješavina je teških metala, benzina, crvenog fosfora i kodeina, a svi njezini sastojci mogu se naći u slobodnoj prodaji.

Droga se prvi put pojavila 2002. godine u Sibiru, gdje se prodavala kao heroin, a sama je nekoliko puta jača. Droga je naziv dobila po svom stravičnom djelovanju. Naime, koža na mjestu gdje se droga ubrizga prvo poprimi izgled krokodilove kože, a zatim meso počne trunuti i doslovno otpadati. Zbog njezinog užasnog efekta jedna Novosađanka se obratila za pomoć liječnicima 2012. godine.

– Djevojka je rekla da nije koristila iglu, nego je supstancu ušmrkala. Njoj se, međutim, otvorilla podlaktica ruke, od zgloba do lakta s unutrašnje strane. Koža je postala nekrotična i potpuno je pukla, a ispod je imala rupu kao da je nestao mišić – rekla je za Blic prihijatrica dr. Branka Bjelica.

Zbog otvorenih rana njezina pacijentica je otišla kirurgu, koji je također ostao potpuno šokiran mučnim prizorom.

Za razliku od ostalih narkotika, “krokodil” izaziva otpadanje mesa nakon najviše dvije godine, dolazi do gangrene, a zatim i smrti.

Srpska policija kazala je da zna za postojanje ove droge, ali da je još uvijek nisu zaplijenili na srpskom tržištu.

Izvor: Blic

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti