Meryl Streep: Oprah je stvorena da bude predsjednica

Piše: Redakcija

Nakon što su fanovi američku voditeljicu Oprah  Winfrey pozvali da se kandiduje za predsjednicu Amerike 2020. godine, oglasila se i glumica Meryl Streep koja je rekla da je Oprah rođeni vođa.

– To je način na koji razveselite ljude. To je način na koji vodite – rekla je Streep za BBC komentarišući govor Oprah Winfrey na dodjeli nagrada Zlatni globus.

Dodala je kako je čula da Oprah zaista razmišlja o kandidaturi na narednim predsjedničkim izborima u SAD-u. No, ona nije jednina koja je komentarisala mogućnost kandidature poznate voditeljice.

– Sigurno je postavila visoke standarde svima koji se odluče kandidovati. Oprah ima 35-godišnje iskustvo u povezivanju ljudi koji se ne slažu. Za mene je to dovoljno uvjerljivo za njenu kandidaturu. Vjerujem da se Oprah ujutro kad se probudi pita šta konkretno može uraditi kako bi svijet postao bolje mjesto – rekao je reditelj Steven Spielberg.

Oprah nije komentarisala spekulacije o svojoj kandidaturi, ali mogućnost da se kandiduje prokomentarisao je aktuelni američki predsjednik Donald Trump.

– Volim Oprah, ali mislim da se neće kandidovati – rekao je Trump ranije ove sedmice ističući kako bi bilo zabavno biti njen protukandidat.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti