Otkriven uzrok smrti pjevačice Dolores O’Riordan

Piše: Redakcija

Pjevačica Dolores O’Riordan iznenada je preminula u 46. godini, a njeno tijelo pronađeno je u hotelskoj sobi u Londonu. Dolores je patila od anoreksije i depresije koji su proizašli kao posljedica zlostavljanja u djetinjstvu. O problematičnim i teškim danima prvi put je progovorila 2013. godine u jednom intervjuu.

Također, za irski “Independant” izjavila je kako je prvo zlostavljanje doživjela već s osam godina, a ono se nastavilo sve do njene 12.

– Kada sam imala sedam godina, preselili smo se u prometnu četvrt. Tamo je bila tona ljudi cijelo vrijeme. Moja mama mnogo je radila da bi plaćala račune, a moj otac bio je nesvjestan – kazala je tada Dolores, čiji je otac trajno ozlijedio mozak uslijed nesreće.

– Zlostavljač bi me dodirivao i masturbirao kada sam imala osam godina. Četiri godine sam bila zlostavljana . Bila sam malo dijete – dodala je pjevačica u tom intervjuu.

Njeno traumatično iskustvo rezultiralo je prijezirom prema samoj sebi zbog čega je razvila anoreksiju. Uvijek mislite da je to vaša krivica. Ja sam je pokopala. Tako i treba. Zakopate je, jer je se sramite. O, moj Bože. Kako sam odvratna! Imate taj prijezir prema sebi. Kada sam napunila 18 godina, postala sam poznata i počela sam razvijati karijeru. Tada sam oboljela od anoreksije – otkrila je.

Kako nije mnogo znala o tom poremećaju, odlučila je istraživati.

– Kada sam istraživala anoreksiju i proučila je, saznala sam da sam ja slučaj koji se razvija kasnije u životu. Zbog toga sam stalno “stavljala masku”, “savršeno lice”. Imala sam anoreksiju, pa depresiju, pa onda slom –  priznala je.

Pročitajte još