Predstava “Diplomac” na sceni Sarajevskog ratnog teatra

Piše: Redakcija

U ponedjeljak 21. i utorak 22. oktobra u 20 sati,  na sceni Sarajevskog ratnog teatra, publika će imati priliku pogledati predstavu “Diplomac”.
To je ujedno i diplomska predstava Sanjina Arnautovića, čiju režiju potpisuje Alen Muratović.
U predstavi igraju i Mediha Musliović,  Ivana Vojinović,  Sead Pandur,  Maja Salkić,  Damir Kustura i Alisa Čajić, a scenografiju i kostim potpisuje Narda Nikšić.
Benjamin Braddock se vraća kući nakon četiri godine koledža koje za njega predstavljaju tek sitnicu u usporedbi s onim što ga je dočekalo. Groteskni roditelji, njihovi prijatelji, poslovni partneri koji od njega očekuju velike stvari, veliku karijeru, a od čijih površnih razmišljanja i ispraznih života on pokušava da pobjegne kroz mnoštvo komičnih situacija.
Na zabavi koja je priređena u čast njegovog dolaska,  zavodi ga gospođa Robinson,  žena očevog najboljeg prijatelja i poslovnog partnera. Pravi zaplet nastaje kada Benjamin osjeti istinsku ljubav.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti