Daphne Self ne želi u penziju: Najstariji model na svijetu još uvijek snima reklame

Piše: Redakcija

Najstariji supermodel na svijetu Daphne Self (89) snimila je novu kampanju, ovog puta za kozmetičku liniju Eyeko i tako još jednom pokazala da su godine samo broj.

Daphne je snimila reklamu za novu maskaru Bespoke i tom prilikom ispričala kako je započela karijeru modela. Modelingom se počela baviti 1950-ih godina kada je imala 20 godina, a na scenu se vratila kada je u 70. godini za Vogue govorila o starenju.

Govoreći o novoj maskari, Daphne je kazala da su joj trepavice prilično duge, ali da voli da budu još duže i gušće.

Eyeko je angažovao Daphne zajedno s mlađim modelima jer kampanja ima cilj da pokaže da isto ne odgovara svima. Iz kompanije tvrde da nova linija omogućava korisnicima da kreiraju maskaru koja najbolje odgovorava njihovim trepavicama. Kako bi izabrali savršenu maskaru, korisnice opisuju svoje trepavice, izaberu efekt koji im je najvažniji, a zatim biraju odgovarajuću četkicu.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti