Bill Clinton dodijelio nagradu za životno djelo

Piše: Redakcija
Bill Clinton, bivši američki predsjednik dodijelo je nagradu za životno djelo rock grupi “Fleetwood Mac”, u sjenci Grammy Awards, na koncertu u New Yorku. Clinton je odabrao pjesmu “Don’t stop”, grupe “Fleetwood Mac”, kao tematsku pjesmu kada je 1992. godine izabran za čelnika Bijele kuće. Ciljano, zbog snažne poruke koju ta pjesma nosi. Njegov uspjeh na tadašnjoj političkoj sceni uspio je ponovo ujediniti ozloglašenu muzičku grupu, koja će ponovo zapjevati tokom njegove inauguracije.

– Želim istaći da sam počašćen što dodjeljujem nagradu bendu – kazao je Clinton.

Na skupu je prisustvovao i Lorde, koji je u nedjelju nominovan za najprestižniju Grammy nagradu za najbolji album godine. Grupa “Fleetwood Mac” je prošle godine bila na velikoj turneji, a na bini su otpjevali pet pjesama počevši s pjesmom “The Chain”. MusiCares je koncert koji se svake godine održava prije ceremonije Grammy Awards, a namijenjen je za muzičare koji prolaze kroz teška vremena.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti