Marama nikad nije bila ljepša: Nova linija Haute Hijab je i više nego sjajna

Piše: Redakcija

Kad je Melanie Elturk odrastala u Detroitu, Michigan, krajem devedesetih, imala je samo dvije vrste hidžaba koje je mijenjala svakodnevno, u boji slonovače i crnoj. Prisjeća se da su to bile tamne boje koje se nisu uklapale u njen američki stil života.

Kao tinejdžerka je ulazila u lokalne trgovine i birala sebi šalove koje bi razbile monotoniju.

Elturki je trebalo skoro deset godina da shvati da se želi baviti proizvodnjom hidžaba, da kombinira ideju hidžaba s modernom, američkom estetikom – sve to dok je radila kao advokat za građanska prava. 2010. godine dizajnirala je svoju prvu liniju hidžaba nazvanu Haute Hijab. To su bili specijalni luksuzni hidžabi od najfinijih tkanina i printova s ograničenim izdanjima. Kako piše popsugar.com, danas ima više od 10.000 klijenata širom svijeta, na društvenim mrežama je prati više od 45 hiljada osoba.

Najnovija linija luksuznih hidžaba nudi pet komada izrađenih od visokokvalitetnih svila, satena i tila, ukrašenih finim detaljima, kao što su vezeni Swarovski kristali. Dizajn je inspiriran starim holivudskim ikonama iz 1930-ih, 40-ih i 50-ih, kao što su Princeza Grace i Audrey Hepburn.

Sve fotografije ove linije pogledajte u galeriji ispod:

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti