Gillian Anderson: Sljedeće godine bih mogla biti sa ženom

Piše: Redakcija

Popularna glumica iz serije “X Files” Gillian Anderson u vezi je s piscem i scenaristom Peterom Morganom od 2016. godine, ali tvrdi kako je riječ o djelimično dugoročnoj vezi.

Govoreći za magazin “Times”, koji je još 2012. godine obznanio da je ona biseksualka, kazala je:

– Mogla bih biti sa ženom sljedeće godine. Dio mene traži dugoročno dok god postoje vrata iza.

Istakla je kako nema problem s tim što je biseksualka, te da ne mari za to šta drugi misle o tome. Smatra kako su ljudi intersekcionalna i komplicirana ljudska bića.

Dva puta se razvodila, a svoj odnos sa ženskim spolom otkrila je kada je žena s kojom je bila u vezi u mlađim danima umrla od raka mozga. Istakla je da je to uradila u njenu čast.

Trenutno je sretna, pogotovo jer Morgan radi u istom poslu, pa imaju razumijevanja jedno za drugo.

– Zahvalna sam na simbiozi koju nisam osjetila prije – rekla je.

Peter ima brak iza sebe i petero djece. Poznat je po brojnim serijama za koje je pisao scenario, a posljednja “The Crown” nominovana je za Zlatni globus.

Anderson trenutno glumi u novoj sezoni “X Filesa”, ali britanski mediji pišu kako će ovo biti ujedno i njena posljednja sezona.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti