Poznata izdavačka kuća Assouline nastavlja s nizom knjiga o modnoj kući Dior, ovog puta na red je došao “vodič” kroz ostavštinu Marc Boana. Nakon neočekivanog odlaska Yves Saint Laurent iz Diora kako bi služio u francuskoj vojsci, njegovim nasljednik je tada imenovan Mark Boan koji je već bio dio modne kuće u službi za korisnike u Londonu.

Boanove meke i elegantne siluete nastavile su se na ideje samog Diora o tome što je ženstvenost kada je riječ o odjeći. Njegova vizija profinjene dame i stvaralaštvo postalo je ideal kod zahtjevnih klijenata širom svijeta, od američke elite do članova europskih kraljevskih porodica. Sve njegove najbolje kreacije, a u tri desetljeća na samom vrhu Diora nakupilo ih se mnogo, fotografirane su za knjigu do najmanjih detalja. Prate ih priče o stvaranju haljina i kostima, ponekad i anegdote, poznatog novinara i autora knjiga o povijesti Diora, Jerome Hanovera.

Knjiga će se pojaviti na policama knjižara u aprilu, a cijena za 500 stranica s više od 350 ilustracija bit će 195 dolara te će se moći kupiti na službenoj web stranici Assoulinea. Narudžbe se već prihvataju.,