Kate Winslet i Leonardo DiCaprio u humanoj misiji: Spasili život nepoznatoj ženi

Piše: Redakcija

Glumica Kate Winslet otkrila je da su se njen partner iz filma “Titanic” Leonardo DiCaprio i ona udružili kako bi spasili život potpuno nepoznatoj ženi. Gostujući u emisiji “This Morning”, glumica je ispričala da ju je borba njene majke s rakom jajanika inspirirala da pomogne 28-godišnjoj Jamie Natal, kojoj je dijagnosticirano isto to oboljenje, nakon što je rodila kćerku. Bolesnoj ženi je, nešto kasnije, otkriveno i nekoliko tumora na mozgu. Doktori su joj dali između šest i 12 mjeseci života. Kada su čuli njenu priču, Leonardo o Kate odlučili su sakupiti novac, i anonimno, poslati djevojku na liječenje u Njemačku.

– Uspjelo je. Sakupili smo novac i tretman je uspio. Mislim da je to glavna poruka svega: Ima nade čak i kada je prognoza toliko katastrofalna. Moja majka je bila u veoma lošem stanju. Vjerujem da bi bila nevjerotano ponosna na mene zbog toga što smo uradili za jednu drugu mlađu mamu – rekla je Kate.

Kada je pozvala Leonarda da mu saopći da je sakupljeno skoro 225.000 eura, pitala ga je da li bi mogli zajedno da organiziraju humantarni događaj. On je odgovorio:

– Hajde da uradimo nešto još bolje. Hajde sa mnom u San Trope. Planiram prikupljanje novca preko ‘Fondacije Leonardo DiCaprio’. Organizirat ćemo “Večeru s Jackom i Rouse”.

I za samo jednu večer uspjeli su skupiti 1,35 miliona dolara. Uz ranije prikupljenu sumu, bilo je i više nego dovoljno novca da se plati tretman i oporavak Jamie Natal. Ostatak novca DiCaprio je iskoristio za pokretanje nove fondacije namijenjene pomoći oboljelima od raka.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti