Star Wars dobija pojačanje: Kreatori serije “Game of Thrones” pridružuju se timu

Piše: Redakcija

Kreatori popularne TV serije “Game of Thrones”, David Benioff i DB Weiss, priključili su se timu Star Warsa s kojim će raditi na filmovima. Naime, Benioff i DB Weiss počet će raditi na novim projektima za Star Wars nakon što se završi sezona serije “Game of Thrones” 2019. godine, najavio je Lucasfilm.

Za sada je poznato da će priča biti odvojena od trenutnih serija i trilogije, a kao reditelj se spominje Rian Johnson koji je radio na filmu “The Last Jedi” 2017. godine.

– Na ljeto 1977. godine putovali smo u daleke galaksije  – rekli su Benioff i Weiss u zajedničkoj izjavi.

Ovo nije prvi put da članovi dva različita tima sarađuju. Glumica Gwendoline Christie koja je glumila Brienne of Thart u TV franšizi, preuzela je ulogu kapetana Phasme u filmovima “The Force Awakens” i “The Last Jedi”. Njena kolegica Emilia Clarke će imati ulogu u filmu “Solo”.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti