Cameron Douglas nakon 7 godina zatvora: Porodica je uvijek bila uz mene

Piše: Redakcija

U augustu 2016. godine Cameron Douglas (39) pušten je iz zatvora nakon što je sedam godina ‘odležao’ zbog posjedovanja droge. Danas, dvije godine kasnije, sin Michaela Douglasa živi jednim sasvim drugačijim životom. Riješio se droge, a s djevojkom i instruktoricom joge Viviane Thibes dobio je kćerku Lua Izzy.

Profimedia

– Moja porodica od mene nije odustajala ni trenutak. Catherine je pravi borac, nikad ne odustaje od ničega, pa tako nije ni od mene. Ljubav moje porodice pomogla mi je preživjeti najteže dane – priča Cameron koji je većinu svog života proveo kao crna ovca porodice Douglas.

Naime, Cameron je 2010 osuđen zbog posjedovanja heroina i prodaju metamfetamina na pet godina, a kazna je produžena nakon što je priznao da je krijumčario drogu. Godinu ranije bio je uhapšen i u jednom hotelu na Manhattanu. Teško se nosio sa slavom svoje porodice i svjetlima reflektora pod kojima se nalazio još od malih nogu.

View this post on Instagram

What it’s all about ✨ #Blessed with #Family

A post shared by Cameron Douglas (@cameronmorrelldouglas) on

Njegov život mogao je završiti tragično, no Cameron se ipak uspio izvući iz pakla ovisnosti. No najstariji sin Michaela Douglasa danas odiše srećom i zdravljem.

– Sedam godina sam živio u noćnoj mori, ali moja je porodica uvijek bila tu – govori Cameron.

U zatvoru ga je znao posjetiti i djed Kirk koji mu je uvijek govorio da nikad ne odustaje.

– Priznajem da sam donosio loše odluke i nisam imao nimalo poštovanja prema svom životu – iskren je Cameron.

S Cameronovom majkom Diandrom Michael se oženio 1977. kad je on imao 32, a ona samo 19 godina. Cameron se rodio godinu kasnije, a njegovi roditelji rastali su se 1995.. Kao dijete, Cameron je bio prepušten boravku u očevom 20 miliona funti vrijednom domu u Santa Barbari ili u njujorškom penthouseu od 12 miliona funti, dok su ga uglavnom odgajale dadilje. Do 16. godine već je postao ovisnik o marihuani, sa 17 je napustio školu i počeo sa sve većom upotrebom kokaina i heroina, te je poželio graditi karijeru DJ-ja.

Danas najradije uživa u vremenu koje provodi sa svojom porodicom.

Pročitajte još