Top 10 neobjašnjenih misterija

Piše: Redakcija

Sirene u moru

Odlazimo gotovo kilometar ispod površine mora, u morske dubine nedaleko od Greenlanda kako bismo svjedočili doista neobičnom prizoru. Zapravo, dozvolite da se ispravimo – doista zastrašujućem prizoru. Morski biolozi kamerom su zabilježili morsko biće čovjekolikog izgleda. Je li ovo stvarna morska sirena? Pogledajte.

NLO iznad Jeruzalema

Ovaj je događaj potegnuo dosta kontroverza i rasprava kako na samome Redditu, tako i na internetu općenito. Prema mišljenju velike većine ufologa i stručnjaka, ovaj je video lažan. Potpuni hoax, rekli bi. No svejedno, snimka lebdećeg objekta iznad Jeruzalema 2011. godine ne može a da nas ne natjera na razmišljanje… Do you believe?

Dolina smrti – Sibir

Što se to zbiva u Sibiru? Dobro je poznato kako u neke dijelove ogromnog sibirskog prostranstva ljudska noga još nije kročila. Upravo su u tom predjelu pronađene misteriozne metalne strukture za koje ufolozi smatraju da su služile kao obrambeni arsenal Zemlje koji su tamo postavili alieni. Da još proširimo priču – navodno je to područje radioaktivno.

Putovanje kroz vrijeme

Čovjek jednoga dana u svojoj kuhinji primijeti kako ima problema s cijevima ispod sudopera iz kojih curi voda. Zgrabi svoj alat, sagne se ispod elementa i počne popravljati kvar. Nakon nekog vremena shvati kako se oko njega zbiva nešto čudno, ustane i u prostoriji spazi sebe – u starijem izdanju. Zvuči kao iz nekog trash-filma, zar ne? No pogledajte ovo:

John Chang

Ovaj je čovjek pravi misterij. Još se osamdesetih počelo pričati o njemu, no tek je krajem devedesetih britanski novinarski tim uspio dobiti ga pred kamere. Chang posjeduje strašnu kontrolu svoje unutarnje energije – Chi, kako je on naziva, te s pomoću nje liječi ljude. Pogledajte kako uspije samo svojim golim rukama zapaliti novinske papire.

Incident na Uralu

Davne 1959. pronađeno je devet planinara koji su smrtno stradali na sjevernom predjelu Urala. Kako nitko nije preživio niti svjedočio da ispriča priču, veo misterija obavio je cijeli slučaj. No tadašnji su istraživači zaključili nekoliko stvarno neobjašnjivih činjenica – šatori planinara bili su rasparani iznutra, tijela su pronađena razgolićena i bosonoga, a nekolicina planinara imala je frakturu lubanje, dok je jednome nedostajao jezik. Navodno je naposljetku cijela stvar raskrinkana, a planinari su jednostavno poginuli u lavini.

Misteriozna otmica uhvaćena na kameri

Internet je pun priča, svjedočanstava i kamerama uhvaćenih otmica izvanzemaljaca. No ovaj je slučaj stvarno nešto drukčije. Nadzorne kamere navodno su, sasvim slučajno, zabilježile otmicu jednoga radnika u tvornici. Pogledali smo ovo više puta. Misteriozno, neobjašnjivo i potpuno creepy. Plus, Riker iz Star Treka vodi emisiju.

http://www.youtube.com/watch?v=gWDLE6lkH-A

Misteriozni zvukovi

YouTube je prepun ovih navodno lažnih videa čudnih i zastrašujućih zvukova snimljenih u gotovo svakom gradu na planetu. No, opet navodno, jedan je video originalan i pravi. Snimljen u Kijevu 2011. godine, zabilježio je punih 11 minuta uistinu zastrašujućih zvukova. Provjerite…

Još malo misterioznih zvukova

Još jedan YouTube video – tačnije YouTube kompilacija misterioznih zvukova iz cijeloga svijeta u trajanju od 44 minute. Ovaj video od sličnih uradaka razlikuje nekoliko navedenih teorija oko mogućeg uzroka ovog stvarno neobjašnjivog fenomena koji je 2012. godine zadesio Zemlju.

Neobjašnjiv telefonski poziv

Navodno snimljen telefonski poziv bivšega zaposlenika vojnog američkog kompleksa Area 51 upućen emisiji lokalnoga radija, u kojemu u suzama i sa strahom u glasu objašnjava što se zbiva u tom ultratajnom vojnom kompleksu. Nakon što pokuša javno otkriti tajne, telefonski signal, kao i signal radijske postaje biva isključen. Naravno, spominje izvanzemaljce…

 

Izvor: Planb.hr

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti