Mark Zuckerberg: Vjerovao sam pogrešnim ljudima

Piše: Redakcija

Facebook je nedavno proslavio 14. rođendan, a njen osnivač i izvršni direktor Mark Zuckerberg osvrnuo se tim povodom na sve ono što je u međuvremenu naučio.

– Imao sam 19 godina kada sam osnovao Facebook, i tada nisam imao pojma šta radim. Nisam znao ništa o građenju globalnih internet servisa – napisao je Zuckerberg u postu na Facebooku.

– U narednih nekoliko godina napravio sam svaku grešku koju možete da zamislite. napravio sam desetine tehničkih grešaka i donio brojne loše odluke. Vjerovao sam pogrešnim ljudima, i postavio talentirane ljude na pogrešne pozicije. Propustio sam važne trendove, i drugima djelovao sporo. Lansirao sam proizvod za proizvodom bez uspjeha na tržištu – dodao je.

Istakao je i da njegov put još traje, i da ima još mnogo toga da nauči kako bi uspješno zbližio i poboljšao svijet.

– Usmjeravanje na taj problem će uvijek biti naša snaga, i upravo je to ono na šta ćemo se fokusirati ove godine – kazao je.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti