Ljubavna priča Barbre Streisand i Jamesa Brolina: Mislili smo da ćemo ostati zauvijek sami

Piše: Redakcija

Gotovo svaki od novinskih članaka, kada tražite podatke o ljubavnoj priči pjevačice Barbre Streisand i njenog supruga, glumca Jamesa Brolina, započinje riječima: „Prije nego su se upoznali i Barbra i James bili su nesretni u ljubavi.“ Takvo što za holivudske ljubavne priče zvuči pomalo i nevjerovatno jer su one uvijek, namjerno ili ne, uljepšane i u većini slučajeva zvuče poput bajki.

Barbra Streisand svjesna je toga da se mnogi muškarci u njenoj blizini osjećaju nesigurno, no upravo zbog te samouvjerenosti koju posjeduje osvojila je srce današnjeg supruga, upoznavši ga na – sastanku na slijepo. Bilo je to 1. juli 1996. godine, a kliknuli su na prvu i proveli ga razgovarajući do ranih jutarnjih sati. Od prvog trenutka bila je brutalno iskrena prema njemu, a to mu se i svidjelo.

James Brolin i Barbra Streisand

– Upoznali smo se na jednoj večeri. Očekivala sam muškarca velikog poput planine, zaraslog u bradu, a pojavio se svježe obrijani čovjek s urednom frizurom. Pitala sam ga: „Ko ti je zeznuo kosu?”, prisjetila se Barbra i rekla da joj je kasnije prizano da se na baš tom sastanku zaljubio u nju i njenu iskrenost.

James Brolin i Barbra Streisand

Prije njihovog sudbonosnog susreta oboje su bili u braku – Barbra od 1963. do 1971. s glumcem Eliotom Gouldom, s kojim ima sina, dok je Brolin bio dva puta u braku – s Jane Cameron Agee, s kojom ima sina i kćerku, te Jan Smithers, s kojom ima kćerku. Pjevačica i glumica poslije propalog braka bila je uvjerena da će do kraja života ostati sama.

James Brolin i Barbra Streisand

Ipak, uprkos tome što joj se itekako svidio, trebalo je proći nekoliko mjeseci da shvati kako je on pravi. U samim počecima izlaženja Brolin ju je pokušao očarati na sve načine, stoga ju je kupio rekavši da zna kuhati jer je ona za to oduvijek bila antitalent.

Povezana slika

– Očarao me time da zna kuhati. Stigao je s mašinicom za sushi i pripravio mi ga za večeru. Pomislila sam kako je to divno. No nakon toga više mi nikada nije ništa skuhao – prisjetila se smijući se Barbra.

Nekako u isto vrijeme Brolin je otputovao u Irsku snimati novi film, stoga je njihova veza jačala putem telefonskih razgovora.

Slikovni rezultat za BARBRA STREISAND I JAMES BROLIN young

Barbra Streisand i James Brolin vjenčali su se 1. jula 1998. godine, na drugu godišnjicu veze, na njenom imanju u Malibuu. Za vjenčanje je odabrala vjenčanicu s potpisom Donne Karan, ukrašenu kristalima te s gotovo pet metara dugim velom. Da znatiželjnici, a posebno mediji, ne bi mogli čuti kako izmjenjuju bračne zavjete, ispred svog doma stavila je zvučnike.

Svom suprugu otpjevala je dvije ljubavne pjesme, dok je on održao emotivni govor.

Slikovni rezultat za BARBRA STREISAND I JAMES BROLIN wedding

– Ne mogu reći koliko sam sretan jer nisam vjerovao da mi se ovako nešto može dogoditi u životu. Svaka noć nova je avantura, spavanje je precijenjeno. Jednostavno ne mogu dočekati jutro da je ponovno vidim – rekao je Brolin.

Ove godine bračni par Streisand-Brolin proslavit će 20 godina otkako su izmijenili bračne zavjete, što je za holivudske pojmove doista vrijedno divljenja.

A kako rješavaju probleme? Niti to ne kriju. Tako je glumac svojedobno za Entertainment Tonight rekao:

– Vjerujem u odlaske kod savjetnika za svakoga ko ima problema u braku. Dovedite stručnjaka, razgovarajte o svemu i kunem vam se da će do kraja termina sve biti riješeno.

Poslušajte veliki hit Barbre:

Pročitajte još