Šta muškarci očekuju od prvog seksa

Piše: Redakcija

Prvi seks, baš kao i poljubac, mnogo otkriva o potencijalnim partnerima stoga se u fizičku intimnost mnogi ljudi upuštaju s dozom straha kako će sve ispasti. A kako je seks izuzetno važan dio veze, mnoge žene strahuju da nešto neće izvesti kako treba, pa su zbog toga ukočene, pasivne i od muškarca očekuju da sve napravi…

Poznata seksualna terapeutkinja Tracey Cox otkriva da su muškarčeve želje prilikom prvog seksa nešto drukčije i da bi mnogi od njih voljeli da taj čin bude maštovit, a partnerica samopouzdana.

Evo što još žele:

– Da budete aktivne. Ne morate izvoditi ekshibicije, ali jednostavno ne ostavljajte baš sve pokrete, poteze i poze za seks u njegovim rukama…

– Da ne brinete se o svom tijelu. Skrivanje ispod pokrivača ili gašenje svjetla može stvoriti nelagodnu atmosferu. Isto tako brinući se o celulitu ili tome da niste savršeno depilirani odvest će vam misli od samog čina i nećete moći uživati kako treba. I tako će vas jednom morati vidjeti golu, a najbolje bi bilo da se to dogodi u trenutku kada ugledate i vi njega. Oboje ćete se osjećati bolje.

– Da se ne zamarate njegovim promašajima. Prvi seks može biti vrlo intenzivno i strastveno iskustvo, ali muškarac također može popustiti pod teretom očekivanja da sve ispadne sjajno ili zbog nervoze. Stoga je potrebno razumijevanje i za nelagodnosti koje se mogu dogoditi kod partnera poput nedostatka erekcije ili preuranjene ejakulacije. Najbolje je da tretirate takvu situaciju kao da se nije ništa ozbiljno dogodilo, a to će mu poslati poruku da ste u seksu otvoreni, iskreni i komunikativni.

– Da mu naznačite da uživate. Žene mogu odglumiti orgazam i to muškarac jako dobro zna kao i to da ne mora uvijek doći do vatrometa. Nemojte ga štititi od same sebe praveći se da u svemu uživate, osim ako je to zaista tako. Lagano stenjanje ili jedno “ah” može biti sasvim dovoljno.

– Da ne pričate o seksu nakon seksa. Nemojte nakon seksa tražiti potvrdu jeste li sada vas dvoje par, već ostavite vremenu da pokaže je li on onaj pravi.

– Da mu priuštite oralni seks. Ne samo da je muškarcu to jedna od najdražih stvari, nego to pokazuje da ste zaista spremne dati kao i primiti zadovoljstvo, piše “Daily Mail”.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti