Prekršila protokol: Meghan raspravljala o pravima žena

Piše: Redakcija

Uskoro bivša holivudska glumica, a buduća vojvotkinja Meghan Markle, polako počinje izvršavati obaveze članice kraljevske porodice. Ove se sedmice s budućim suprugom, princem Harryjem, njegovim bratom Williamom te njegovom suprugom, vojvotkinjom Kate Middleton pojavila na forumu u organizaciji Kraljevske fondacije u Londonu gdje je govorila o položaju žena.

Ona se osvrnula na pokrete MeToo i TimesUp te je naglasila kako vremena nisu sjajna kada je u pitanju status žena u društvu, ali da se samo kroz zajedničku borbu s muškarcima može doći do značajnih promjena i poboljšanja.

– Napraviti ću sve što je do mene da se žene u Engleskoj osnaže i da se njihov položaj poboljša. Trebaju postati svjesne svog glasa te ga trebaju koristiti – rekla je.

Buduća članica kraljevske porodice dodala je i da jedva čeka da postane  aktivnija u Fondaciji, jer je i do sada imala uspjeha u humanitarnom radu.

– Ja i dalje učim i trudim se koliko god mogu povećati šanse drugima i sebi – zaključila je.

No, ono što je zanimljivo je da je Meghan  time prekršila kraljevski protokol koji nalaže da članovi kraljevske porodice javno ne iznose svoja mišljenja o određenim temama.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti